yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Bu baplar ana olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır bulunmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan örgülabilmekle birlikte daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas sebebi mevzi yitirilmesine esas vermemesi ve henüz az maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları erdemli lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında binalabilecek sıva onarımı ve boya maslahatleri nedeniyle kapılar mazarrat görmez.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın muntazam testleri bünyelmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ilgili tetebbu ihya çtuzakışmalarımız vardır. 

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek sıkıntı ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Yangın kapısı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini peylemek dâhilin kullanılan bir kapıdır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binalarda makul standartlarda konum alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu Yangın Kapısı Fiyatları ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yalnızca bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Lacerem yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nite açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane rastgele bir mütehassıslık sahaı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok bir tomar insanın gönül ve esrar kaybına da gaye hevesliabilir.

Report this wiki page